Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Растат повторните случаи на Covid-19 в Южна Корея

Хора със защитни маски слушат в Сеул речта на водещ кандидат на опозицията за парламентарните избори на 15 април.
Снимка: БТА

Южна Корея съобщи днес, че най-малко 116 души, първоначално обявени като изчистени от коронавируса, са дали отново положителни проби, предаде Ройтерс.

Страната обяви само 25 нови случая на Covi-19 общо в понеделник, но увеличението на „реактивираните“ пациенти предизвиква безпокойство в момент, когато властите изглежда планират облекчаване на ограничителните мерки.

Причината за случаите с нови позитивни проби все още се разследва. Но директорът на Центъра за контрол и превенция на заболяванията предполага, че става дума за реактивиране на вируса, а не за ново заразяване на пациентите.

116-те случая са повече от двойно повече от съобщените 51 преди седмица.

Същевременно Южна Корея планира да изпрати 600 000 комплекта за тестване на Covid-19 на САЩ във вторник, което ще е първата подобна доставка след молбата на президента на САЩ Доналд Тръмп.

Висши представители на южнокорейското правителство призоваха гражданите да продължат да спазват противоепидемичните мерки и препоръки, но намекнаха, че скоро те могат да бъдат облекчени.

Южна Корея поиска от населението стриктно да спазва правилата за социална дистанция до 19 април, но след намаляването на случаите с коронавируса и затоплянето на времето все повече хора пренебрегват препоръките.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!