Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Тежък Великден, но ние единствени не си затворихме църква в света

Възможно е забавяне в строежа на "Балкански поток" заради карантина на чуждестранни работници

| обновено на 16.04.20 в 15:32
Премиерът Бойко борисов
Снимка: БГНЕС

Изграждането на "Балкански поток" - българският участък от газопровода "Турски поток", е възможно да се забави, тъй като чуждестранни работници биват поставяни под карантина.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който инспектира с хеликоптер полагането на тръбите и бъдещата площадка на компресорната станция "Расово".

Забавянето от плануваните срокове Борисов обясни с поставянето под карантина на екипите:

"Съумяваме да докарваме и работниците от чужбина, минават 14-дневен карантинен период, и така въртим бригада след бригада, за да може да няма допълнително заразяване, до този момент нямаме".

Бойко Борисов отново каза, че е рано да се мисли за отмяна или за отхлабване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса:

"Аз не съм пъдарин, аз говоря на хора, които да проявят разум. Огромната част спазват карантината. Тежък Великден, но ние единствени не си затворихме църква в света. Дано да има добър знак за това".

В първия ден след празниците премиерът ще бъде изслушан в парламента.

На извънредно заседание идния вторник Борисов трябва да информира депутатите за ефективността на предприетите здравни, икономически и социални мерки във връзка с епидемията от Covid-19 у нас.

15 април 2020 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!