Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официален представител: Указът на Тръмп ще е главно за опитващите да получат зелена карта

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Указът на американския президент Доналд Тръмп за временно спиране на имиграцията към Съединените ще бъде с продължителност от 30 до 90 дни, съобщава високопоставен пожелал анонимност представител от администрацията, цитиран от Ройтерс. Според него документът ще може да бъде удължен и ще се прилага особено за тези, които се опитват да получат статут на постоянно пребиваващи с помощта на т.нар. зелена карта. 

Пристигналите с виза за временно наемане на чуждестранни работници за специфични дейности ще бъдат обхванати от друга мярка, а указът ще бъде подписан по-късно днес или утре, отбелязва още представителят. По думите му, изключения ще се правят за ангажираните в борбата с коронавируса, включително за работници в селското стопанство и за заетите в доставките на хранителни продукти.

По-рано Доналд Тръмп  обяви в Туитър, че временно ще прекрати имиграцията към Съединените щати заради пандемията от коронавирус и с идеята да защити работните места на американците. От Белия дом обаче не излязоха с подробности за предстоящия документ, нито за това кога точно той ще бъде подписан.

Междувременно вестник „Ню Йорк Таймс“ информира, че по-късно днес президентът ще обяви спиране на издаването на нови зелени карти. Изданието не уточнява докога ще бъде в сила мярката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна