Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В САЩ очакват намаляване на смъртните случаи от Covid-19 през май

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Координаторът в групата на Белия Дом за справяне с коронавируса Дебора Брикс заяви, че броят на смъртните случаи от Covid-19 в САЩ ще намалee значително през май. В интервю за Фокс Нюз Брикс каза, че „драматичен“ спад се очаква и при хоспитализациите.

Потвърдените случаи на коронавирус страната са близо 1 000 000, а загиналите -  над 50 000. Междувременно американският президент Доналд Тръмп намекна, че може да спре да участва в редовните брифинги за пандемията. 

Вместо подиума Тръмп избра Tweeter да зададе въпроса:

“Какъв е смисълът от провеждането на пресконференции в Белия Дом, когато медиите отказват да отразяват истината и фактите акуратно?” и продължи с “Не си струва времето и усилията”. 

Американският президент не се появи на редовния брифинг за коронавиурса в събота след остра критика за негово изказване. По-рано той лансира предположение, че инжектирането на дезинфектанти може да се използва за лечение на коронавируса.

Това изказване предизвика официални предупреждения към гражданите да не пият подобни продукти. 

Критиката към изказванияна президента за изявления от този род изглежда притеснява съпартийците му. 

Изданията "Политико" и "Вашингтон Поуст" цитираха документ, който дава опорни точки на републиканците при говоренето за пандемията. 

Документът от 57 страници е бил разпространен от Националния републикански сенатски комитет миналия месец и е бил насочен към кандидатите за Сената. Споменава се тези кандидати да обвържат демократите с правителството на Китай и да избягват да говорят за това как Тръмп се справя с кризата. 

“Не защитавайте Тръмп с изключение на това да посочите, че той е забранил влизане от Китай и атакувайте Китай” се казва в указанията, цитирани от "Вашингтон Поуст". 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени