Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 3 нови случая на Covid-19 в Китай, 10 в Южна Корея

В двете страни няма нови жертви на болестта за последното денонощие

Гуанджоу, 23 април 2020 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Само три нови случая на заразяване с коронавирус са регистрирани в Китай за изминалото денонощие, а за 12-и пореден ден няма жертви на Covid-19 по данни да местните здравни власти, съобщава БТА.

От новите случаи два са внесени отвън, а един е бил потвърден в провинция Хейлунцзян, която граничи с Русия, уточнява Асошиейтед прес, като се позовава на Националната здравна комисия.

Към момента общо 723 души с коронавирусна инфекция са в болници в Китай, а под 1000 са поставени в изолация и под са наблюдение като подозрителни за Covid-19 или защото са дали положителни проби, но не проявяват симптоми.

Пекин добави още една жертва към статистиката на фаталните случаи, с което Китай декларира общо 4633 жертви и 82 830 заразени.

По улиците на Пекин, март 2020 г.

Десет души са се заразили с новия коронавирус в Южна Корея през последното денонощие, с което броят на инфектираните нарасна на 10 738, съобщава здравното министерство на страната, цитирано от ТАСС. Седем от случаите са внесени отвън, а за пети пореден ден броят на новозаразените не превишава 10 души.

През последното денонощие в страната няма регистрирани смъртни случаи на Covid-19, която отне живота на 243-ма в Южна Корея.

От болници са изписани 47 оздравели, а от началото на епидемията възстановилите се от коронавирусната инфекция са 8764. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени