Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Правителството няма план, ще продължи по маниера проба-грешка

БСП с икономически план за справяне с кризата в четири точки

| обновено на 03.05.20 в 11:41
Снимка: БГНЕС

Когато хората не ти вярват, нагнетяваш страх. Г-н Борисов прехвърля отговорността върху експерти в Щаба и когато вече му натежаха, той се освобождава от тях. Тук отговорността е политическа“. Това каза пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според нея голямата грешка на премиера е разделянето между здравето на хората от икономическите и социалните последици от кризата:

„В света вървят успоредно две тенденции – мерките, които да гарантират здравето и конкретни и ясни планове за излизане от кризата и стабилизиране на икономиките... Правителството закъснява, няма икономически и социален план за излизане от кризата. Държава не се управлява с проба-грешка при икономическите последици, които се задават“.

В предаването „Неделя 150“ Нинова предложи „сериозен икономически план за справяне със ситуацията в четири точки“ - инвестиции в българска икономика, външни инвестиции, потребление – с повишаване на доходите на хората, човешки ресурс. 

По думите на лидера на БСП следващият акцент трябва да бъде поставен върху земеделието

„Трябва да се пренастрои целият модел на земеделието. Инвестициите трябва да са за производството на плодове, зеленчуци, месо и мляко - българските“. 

Интервюто с Корнелия Нинова можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна