Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трудности пред образователния процес във Великотърновско

Снимка: Радио ВИДИН

В област Велико Търново родители принуждават децата си да работят, което създава трудности в провеждането на образователния процес. Заради липса на устройства дистанционното обучение за 430 деца се провежда с разнасяне на материали на хартия.

В Сухиндол на матури ще трябва да отидат 25 ученици от 7 и 12 клас, съобщи директорът на местната гимназия Румяна Иванова. По думите ѝ трудностите в образователния процес са от страна на родителите:

„Децата си ги изпращат да работят, за да им изкарват пари. Не говоря за хора, които имат телефони, нямат телефони, таблети, нямат лаптопи. Ние работим с тях дори и на хартия. То като се върне от работа, сяда, за да го попълни, сяда, за да го научи“.

Само 2% от учениците в областта нямат устройства и имат проблеми с обучението, поясни началникът на Регионалното управление на образованието Розалия Личева:

„Имаме деца, с които е трудна комуникацията, имаме деца със специални потребности, имаме деца с липса на устройства и такива, на които се предоставят материали на хартия – около 430“.

В областта днес се обобщава информацията ще могат ли всички училища да приключат успешно учебната година.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени