Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руслан Мъйнов: Войните са сред най-страшните неща, родени от човешкия мозък

Снимка: Личен архив

„Всяка една война е безсмислена, излишна, глупава и е едно от най-страшните неща, породил човешкият мозък. Човешките страсти и жаждата за власт и пари са войните. В нито една война няма победители, а само жертви, независимо кой в края излиза с някакви печалби“. Това сподели пред БНР певецът Руслан Мъйнов, който възпя Дравската епопея, призната като „българското военно чудо“.

С тази песен той иска да припомни, че е имало много по-тежки времена от днешните и да насърчи българите да оценим паметта на тези хора:

Тези хора са се жертвали, за да няма война, за да няма страдание. Трябва да сме благодарни и този ден ни дава такъв шанс, също и да си спомним за тези хора“.

В предаването „12+4“ Мъйнов допълни:

Една война не е самото сражение, а целият битовизъм на хората... Наша е работата да не разчитаме отнякъде да ни спуснат познанието за определено нещо, а ние да търсим истината... Каквото и да се е случило горе, обикновеният войник е този, който е на бойното поле, който дава живота си, който е гладен и жаден, който кърви на бойното поле и оставя децата си сираци. За тях трябва да помним и техният пример трябва да следваме“. 

Интервюто с Руслан Мъйнов можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени