Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отмениха гаранцията на момичето от катастрофата, в която загина Милен Цветков

Автомобилът от катастрофата с журналиста Милен Цветков е на паркинг пред СДВР.
Снимка: БГНЕС

Софийският районен съд отмени паричната гаранция от 10 хиляди лева на  Симона Цветкова - една от спътничките в джипа на Кристиан Николов, който е обвиняем за смъртта на журналиста Милен Цветков. Съдия Николай Урумов е оставил без разглеждане молбата срещу същия размер парична гаранция на Георги Иванов, който също е пътувал с тях. 

Тъй като молбата на Георги Иванов, който е син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е подадена след законовия тридневен срок за обжалване, тя е оставена без разглеждане като процесуално недопустима.

Адвокатът на Цветкова атакува подвигнатото ѝ обвинение за лъжествидетелстване като обръща внимание, че тя живее на семейни начала с Николов и с отказа си да отговаря на въпросите на разследващите за катастрофата се е възползвала от право, дадено ѝ от НПК. Такава е преценката и на съда - че Цветкова е в кръга на лицата, които могат да откажат да свидетелстват. 

Че Симона Цветкова и Кристиан Николов живеят заедно, пише в мотивите съдия Николай Урумов, е потвърдено от разпитани по делото лица. Затова, според него, обвинението на Цветкова, е несъставомерно.

Магистратът критикува и по същество прокурорското постановление, като твърди, че то е неясно и непълно, поради което не дава възможност на обвиняемата да разбере в какво точно е обвинена и така да организира правилно защитата си.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна