Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последният участък от разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг - готов до 15-и юни

Снимка: БГНЕС, архив

Обходният път на Поморие, последният участък от разширението на пътя Бургас-Слънчев бряг, ще бъде открит до 15-и юни. Отсечката е с дължина 6 километра, а проектът е на стойност 20 600 000 лева. Средствата са осигурени от републиканския бюджет.  

Проект, изключително важен за туризма по Южното Черноморие, е на път да бъде завършен. Строителството на обхода на Поморие започна точно преди една година и в момента по трасето се работи интензивно, каза директорът на Областното пътно управление в Бургас инженер Митко Порязов:

„Работи се изключително модернизирано, спазвайки всички мерки за борба с Сovid-19. В момента се извършват насипи, реконструкция на съществуващите водопроводи и колекторни системи, довършителни работи, съответно, по водостоците, както и на кръговото кръстовище на село Каменар“.

Няма причини откриването на пътя да се забави, заяви кметът на Поморие Иван Алексиев:

„Според мен наистина ще се свари до средата на юни обходът на Поморие да бъде пуснат и да облекчи трафика. Надявам се да има и трафик, защото това е много важно".

С разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг ще се сложи край на километричните опашки през лятото, на които коли и автобуси чакаха с часове. Проектът има над 30-годишна история.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!