Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти от Техническия университет в София са против присъствена изпитна сесия

Техническият университет в София
Снимка: БГНЕС

Студенти от Техническия  университет в София се обявиха против провеждането на присъствена изпитна сесия заради „безпокойство и неимоверен страх“ от заразяване с коронавирус.

В онлайн петиция, получила близо1000 подписа подкрепа, те предлагат алтернатива - изпитите да се проведат в електронна среда. 

Провеждането на присъствена изпитна сесия е ненужен и непремерен риск за разпространение на заразата не само в София, но и в цялата страна, пишат студентите.

Те напомнят, че Техническият университет е бил достатъчно находчив да проведе онлайн кандидатстудентски изпити и остават озадачени от решението на неговото ръководство да събира студенти в зали, в които преди по-малко от месец тези изпити не са се провели.

Младежите изразяват безпокойство от факта, че  всяка група има минимум 4 изпита, което означава най-малко 4 масови струпвания на хора, което застрашава тяхното здраве и това на  техните семейства. Освен това се създавали и сериозни предпоставки за обособяването на Студентски град като ново огнище на заразата.

В заключение възпитаниците на висшето учебно заведение изтъкват, че техните родители и близки  също не желаят живота и здравето на децата им да бъдат подлагани на риск.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна