Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрелостници пишат на премиера, искат изпращане без бал

Изпращане на завършващия випуск в гимназия във Велико Търново през 2012 г.
Снимка: БГНЕС, архив

Зрелостници с писмо до премиера Бойко Борисов, в което настояват да бъде разрешено изпращането на випуск 2020 в училищните дворове при спазване на противоепидемичните мерки. 

Дванадесетокласниците, обединени във Фейсбук групата „Изпращане 2020“ уточняват, че не искат абитуриентски балове  и че са готови да изчакат провеждането им когато  обстоятелствата позволяват това.

Единодушни са обаче, че тържественото им изпращане в училищните дворове трябва да се случи на съответната дата за всяко учебно заведение, тъй като става дума за големи пространства, в рамките на които е възможно спазването на дистанция между учениците.

„Нашето желание е да се съберем в училищния двор, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години. Това са последните ни мигове като ученици. Завършва един изключително важен етап от нашия живот“, пишат зрелостниците.

Те изтъкват, че се чувстват  дълбоко наскърбени, че съществува възможност за едни да бъде направен компромис, а за други като тях - не, както и че техните искания могат да се вместят спокойно в поетапното премахване на ограничителните мерки в страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени