Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Вълдобрев: Научил съм се да превръщам тъгата в бодрост

Музикантът написа „Книга за песните“

Снимка: БГНЕС

Идеята да напиша историите на мои песни е от две-три години. Тази година седнах по-сериозно да пиша, пред мен стоеше цифрата 50 и си дадох сметка, че е добре да вкарам и биографични неща. Стана по-задълбочено от очакваното“. С тези думи певецът и музикант Стефан Вълдобрев описа пред БНР „Книга за песните“, която той написа в навечерието на 50-ата си годишнина.

Оказва се, че много от песните ми имат смисъл за много хора, което осмисля труда ми. Има думи, изречения, фрази, припеви, разпознаваеми. Хората споделят, че са част от живота им“, сподели той в предаването „12+3“.

Вълдобрев призна, че пише песните си с отговорност, че трябва да каже нещо смислено и че не трябва да губи времето на хората.

„В този период ме спаси писането на книгата. Това беше паралелната реалност, която ме спасяваше. Аз съм човек, който гледа позитивно, научил съм се да превръщам тъгата в бодрост“.

Според него цялата тази консуматорска вакханалия не е имало как да продължава и затова е трябвало да се случи нещо, което да я озапти:

Кризата ще ни направи по-смирени, по-нормални“.

Стефан Вълдобрев призна, че му липсват очите на хората от публиката.

Интервюто със Стефан Вълдобрев можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна