Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клубове от Втора лига искат класирането да се определи по спортен път

Кристиян Добрев
Снимка: БГНЕС

Представители на клубовете от Втора лига проведоха работна среща с ръководството на България футболен съюз относно евентуалното подновяване на сезона. Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев говори пред медиите, а до него бяха неговите колеги Добрин Гьонов от ЦСКА 1948 и Бойчо Величков от Локомотив (София).

Добрев е категоричен, че краят на шампионата трябва да бъде определен по спортен път.

"Проведохме среща. Няма как да вземем решение, то ще бъде взето от Изпълкома в Българския футболен съюз. Всеки клуб си защитава собствения интерес и виждане. Проведжхме анкета. По някои въпроси имаме допирни точки, по други силно се разминаваме. Нашето предложение е, че е най-добре краят на шампионата да се определи по спортен път. Опасяваме се от много неща, някои отбори не могат да покрият тестовете. Нещата са много сериозни. Тук идва ролята на футболния съюз.

Дали ще сме доволни или не, ще трябва да се съобразим с това решение. Пълно щастие няма и все някой няма да е доволен, каквото и да се реши. Стигнахме до някои точки, които ще бъдат обсъдени утре", заяви Добрев.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!