Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата няма да проверява sms-ите на Васил Божков

| обновено на 16.05.20 в 15:02
Иван Гешев
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата няма да проверява публикуваните от Васил Божков съобщения с човек, за когото обвиненият бизнесмен твърди, че е финансовият министър Владислав Горанов. Това стана ясно от интервю на главния прокурор Иван Гешев за БНТ. В него той каза, че не е прочел публикуваните във "Фейсбук" sms-и, но други прокурори са ги чели и не виждат причина за наказателно-правна реакция. Главният прокурор определи ситуацията като "поредната серия от един несвършващ сериал”. Гешев подчерта, че прокуратурата не обвинява хора по списък, а по доказателства.

“Поредният случай се използва в зависимост от интересите на определени политически сили. Аз ги наричам, част от тях, анархолиберални кръгове... Наричам това “клуб по интереси“. Интересът им е да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг. Общият враг е прокуратурата и в най-общ план - държавата“, каза Гешев.

По време на инспекцията на строежа на интерконектора България-Гърция премиерът Борисов също даде да се разбере, че не вижда нищо нередно в кореспонденцията.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!