Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ректорът на УНСС: 100-годишен юбилей на един университет е празник на духа

Университета за национално и световно стопанство
Снимка: УНСС

"100-годишен юбилей на един университет е и празник на духа". Това каза пред БНР проф. Димитър Димитров - ректор на УНСС по повод годишнината на учебното заведение, който ще бъде отбелязан виртуално.

В предаването "Неделя 150" проф. Димитров сподели, че успешното преминаване на учебния процес в университета в онлайн формат е резултат на усилията на много хора и плод на ентусиазма на много от колегите му. Той акцентира и на доброволчеството в образованието:

"Много хора споделяха своя опит в специализирани форуми за преподаватели и в различни групи във фейсбук и си помагаха взаимно как да преминем за няколко дни от присъствената форма на обучение към дистанционна".

Ректорът на УНСС посочи, че почти изцяло онлайн ще бъде проведено кандидатстването във ВУЗ-а и почти изцяло онлайн ще са кандидатстудентските изпити:

"Предвидили сме възможност и за присъствено провеждане на кандидатстудентските изпити, но това ще е между 3-ти и 6-и юли, ако обстановката позволява. За нас водещи са здравето и животът на студентите и преподавателите".

Като ръководител на Катедра "Национална и регионална сигурност" в УНСС проф. Димитър Димитров коментира, че ситуация в страната е под контрол и определи като малко вероятно увеличаването на престъпността. Той посочи, че предприетите в период на кризата марки не биха позволили да се стигне до отклонение от общоприетите норми в обществото.

Цялото интервю на Диана Янкулова с проф. Димитър Димитров в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

Проф. Димитър Димитров

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!