Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детската поредица "Маргаритка" в помощ на полезните навици

Снимка: margaritka.bg

Новата детска поредица "Маргаритка" вече може да бъде намерена на книжния пазар. Книжките са с героите от познатите албуми с аудио и видео, създадени от Виктория Величкова, позната като Вики от "Мастило", и Яна Липованска. Илюстрациите са на Веселка Велинова.

"Поредицата е от 8 книжки, които ще бъдат свързани с полезните навици. Днес излязоха две от тях "Маргаритка и чистите ръце" и "Маргаритка и вкусната храна", обясни пред БНР Вики. 

Предстои да излезе "Биби и Мими отиват на море".

От година проектът "Маргаритка" наваксва голямата липса на качествено аудио и видео съдържание на най-малките деца между 0 и 3 години на български език.

Песничките и филмчетата на "Маргаритка" печелят хиляди почитатели. Те помагат на малките да учат цифрите и буквите и да пеят любимите на поколения детски песни, при това в съвременно, професионално звучене.

"Маргаритка" е в помощ както на децата, така и на съвременните родители, тъй като във филмчетата на достъпен и адекватен език се отиграват всекидневни ситуации като “миене на зъби”, “хранене”, “заспиване”, “обличане” и т.н.

Цялото интервю на Снежана Иванова с Виктория Величкова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна