Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елизабета Колева:

Учениците са по-активни онлайн, а подкрепата на родителите е безценна

61. ОУ "Св. св. Кирил и Методий"
Снимка: официален профил

По-голямата част от учениците приемат електронното обучение с интерес и ентусиазъм и споделят, че този тип обучение много им допада. Нещо повече те стават още по-активни, а подкрепата на родителите е изключително голяма и безценна, заяви пред Радио София Елизабета Колева, директор на 61-о основно училище “Св. св. Кирил и Методий” в район “Връбница”.

Децата не се чувстват изолирани по никакъв начин и не прекъсват контакта си със своите учители, участват в различни проекти във виртуалните класни стаи, изработват приказни герои във вид на парцалени кухни и за всичко това те са подкрепени от класния ръководител или възпитателя, добави Колева.

Училището е в процес на усилена подготовка за честването на 24 май, което води до една интересна инициатива - в часовете по история по-големите ученици са потърсили връзката между солунските братя и електронното обучение. Те съпоставят новото начало по времето на Светите братя - изграждането на нов писмен език с всички необходими дейности около това - и новото начало днес - изграждането на нов вид преподаване и учене, нов вид образователен процес. Празникът ще бъде отбелязан в училищния двор присъствено, но при много строги хигиенни мерки. 

Още за успехите и предизвикателствата в процес на онлайн обучение и подготовката за празника 24 май можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Елизабета Колева. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!