Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Колев: Дарението ще е от полза след време

Павел Колев
Снимка: ПФК Левски

Изпълнителният директор на Левски - Павел Колев обяви, че дарението, направено по-рано към клуба по футбол от "Интръст", не е нищо лошо в глобален план и смята, че ще е от полза след време за футболния клуб от "Герена". Според него най-голямата помощ идва от феновете на отбора, които са събрали над 1,5 млн. лева в последните два месеца.

"Най-големият дарител на Левски са феновете. Разбра се по целия свят. Едноличен дарител е това. По-важно е, че публиката с отделяне от залъка си събра над 1,5 млн. лева в последните два месеца. Не виждам повод да коментираме днешното дарение.

Казус може да изникне, ако се търсят политически зависимости или подобни, а не като желание да се помогне. Аз на този етап нямам такива индикации.

Не съм имал контакт с дарителя, а само с изпълнителния директор на фирмата. Трябваше да се оформи документацията. Имам информации за нови дарения. Има интерес към кампанията, която върви успешно и се надявам да има и хора, които могат да дават и повече пари. Така може да се помогне на Левски, но може и да е договор, а не само дарения", заяви Павел Колев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!