Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неиздадена песен на Пол Маккартни и Ринго Стар е продадена на търг за $12 500

Касета с неиздадена песен на бившите членове „Бийтълс“ Пол Маккартни и Ринго Стар беше продадена на търг за 10,2 хиляди британски лири (12,5 хиляди долара), предаде БТА.

Наддаванията бяха организирани от тръжната къща „Омега окшънс“ в градчето Нютън-ле-Уилоус в графство Мърсисайд. Автор на композицията „Angel in Disguise“ e Пол Маккартни. Той я написва заедно с барабаниста на „Бийтълс“ Ринго Стар за десетия албум на Ринго „Time Takes Time“ (1992 г.)

В крайна сметка парчето отпаднало от тавата и то било бракувано от барабаниста. От аукционната къща твърдят, че песента е била слушана само от няколко души и до ден днешен останала неиздадена. А на практика „Angel in Disguise“ имала потенциал да стане хит сред феновете на „Бийтълс“. Касетата със записа дълго време е била част от колекцията на британеца Тони Принс , диджей в радиостанцията „Радио Люксембург“, която излъчваше от 1933 до 1992 година.

В касетата има записани две версии на песента. Едната е изпълнена от Маккартни в акомпанимент на пиано. Другата е по-пълна, с гласа на Ринго, и в нея фигурират повече музикални инструменти.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!