Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 22 май, петък

Красотата на буквите показват калиграфи в галерия „Академия“

Снимка: НХА

По случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, галерия „Академия“ представя изложбата „Магията на писаното слово“ с работи на дипломирани и настоящи студенти в магистърска програма „Калиграфия“.

Галерията отваря врати за посетители от 22 май (петък) 2020 г. при спазване на всички противоепидемични мерки – дезинфекция на входа, носене на маски и спазване на физическа дистанция.

„От доста време имаше нужда от такава изложба. Тя представя студентите, които следват и завършват тази магистърска програма, показва вътрешното усещане на това, което съдържа калиграфията “, обясни пред Радио София проф. Кристина Борисова – ръководител катедра „Плакат и визуална композиция“ в Националната художествена академия.

По думите й калиграфията не е за всеки. Любовта към писаното слово – не само като съдържание, но и като графика, като визия, трябва да е заложена у човека, за да може да се култивира, да се развие.

В експозицията може да се видят дипломни работи, както и неща, направени след дипломирането на студентите от специалността.

Галерията към Националната художествена академия (ул. „Шипка“ 1) работи от 11:00 до 13:30 и от 14:30 до 19:00 часа.

Чуйте звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна