Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Кюстендил гледат чрез видеоконференции делата по жалби на лишени от свобода

Предпазни прегради има в две от съдебните зали на Административният съд в Кюстендил
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Делата по жалби на лишените от свобода в административния съд в Кюстендил ще се гледат само чрез видеоконферентна връзка.

Дела по жалби и с участието на лишени от свобода  в административния съд в Кюстендил ще се разглеждат чрез видеоконферентна връзка, каза председателят Иван Демиревски. Така конвоирането на затворници до съдебната зала няма да се прави. 

Засега видеоконферентната връзка със затворници-жалбоподатели, а такива има доста често, ще е до 15 юни, докогато е извънредната епидемична обстановка, но е възможно да остане и след това, казва председателят на одминистративния съд в Кюстендил Иван Демиревски.

Административният съд в Кюстендил монтира предпазни прегради в две от съдебните зали, в които се провеждат открити съдебни заседания. На входа сутрин се обявяват номерата на делата и часа на заседанието. Страните по делата, както и призованите лица се извикват от Съдебна охрана с радиостанция. 

В съдебните зали са монтирани допълнителни предпазни прегради, ограничаващи физическия контакт между страните по делото и магистратите от съответния състав. Спазват се и изискванията за минимална физическа дистанция от два метра между присъстващите в съдебната зала. 

Задължително се извършва дезинфекция на залата след всяко проведено заседание. На входа на сградата има поставени дезинфектанти и ръкавици. 

Такива мерки са въведени и се спазват в районините съдилища в Дупница и в Кюстендил, както и в окръжния съд в Кюстендил.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от