Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

УНСС отбелязва своята 100-годишнина

| обновено на 21.05.20 в 17:12
Снимка: БТА

С полагане на венци пред паметника на професор Стефан Бобчев - основател и първи ректор на Университета за национално и световно стопанство, днес беше отбелязана 100-годишнината от създаването на най-старото висше икономическо училище в страната.

Представители на академичната и студентката общност се събраха пред централния вход, където през 2007 година беше открит монументът, символизиращ единството и общата мисъл на българската творческа интелигенция.

В своето приветствено слово ректорът проф. Димитър Димитров изтъкна приноса на университета за социалното и икономическо развитие на страната:

„Университет, който вече 100 години създава държавния и бизнес елит на България. Университет, който не следва събитията, а ги изпреварва. Номер едно по дигитализация, чийто възпитаници разнасят славата на страната ни в целия свят“.

Председателят на Студентския съвет Ангел Стойков призова всички бъдещи и настоящи възпитаници да съхраняват изградения имидж на учебното заведение:

„За нас, студентите, УНСС е нашият дом. Тук ние получаваме своите знания, тук ние развиваме своите умения, тук намираме своите приятели и се изграждаме като личности“.

Проф. Димитров открои и приоритетите в развитието на висшето училище: „Непрекъснато да повишаваме качеството на обучението, да отговаряме на потребностите на динамичния пазар на труда и изискванията на бизнеса“.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от