Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверка, че санитарка от Пазарджик с Covid-19 работи в заведение не откри нарушения

Тестове за коронавирус

Служители на областната дирекция по безопасност на храните в Пазарджик извършиха проверка на сигнал, според който - санитарка от многопрофилната болница, с положителен резултат за Covid-19, обслужва клиенти в семейното си заведение  в село Звъничево. Към сигнала бе прикрепено и видео, разпространено в социалните мрежи:

При проверката е установено, че в момента, когато е работила в заведението, което се стопанисва от децата ѝ, медицинската работничка не е знаела, че пробата ѝ за Covid-19 е положителна.

"Резултатът е пристигнал вечерта. В следващите дни тя е поставена под домашна карантина. При проверката се установи, че в самото заведение се спазват всички противоепидемични правила, личните здравни книжки са заверени, хигиената е добра, така, че не са установени нарушения, които да  подлежат на санкциониране".

Каза директорът на областната дирекция по безопасност на храните д-р Петко Митев. За последната седмица са проверени още 90 заведения. Няма констатирани нарушения на противоепидемичните мерки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна