Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детските градини в Кюстендил отварят на 27 май

Шестте обединени детски заведения в Кюстендил ще отворят на 27 май при максимално спазване на противоепидемичните мерки, обяви кметът на общината Петър Паунов.

Родителите ще съобщават два дни по-рано дали детето им ще посещава градина, при температура над 37,2 градуса на детето то ще се извежда от градината и ще бъде търсен личния му лекар.

Направена е необходимата подготовка по почистването и дезинфекцирането на детските заведения преди отварянето им, каза още Паунов:

„Не е препоръчително ползването на обществен транспорт преди детето да отиде на детска градина. Подготвени са всички екипи, много строга дезинфекция, дистанция при предаването и взимането на децата. Предвидени са необходимите механизми, за да има разстояние между групите, ясно е, че в самата група няма как да има дистанция между децата“.

Той допълни, че всяка сутрин трябва да бъде мерена температурата на децата у дома. В градината ще бъде мерена на първия ден или евентуално, ако има съмнения. При измерени 37,3 градуса детето трябва да бъде изведено от детската градина и да бъде уведомен личният лекар.

Ден преди това ще отвори и градският стадион и залите към комплекс „Осогово“ за тренировки и спорт.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна