Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дълговете на Манчестър Юнайтед се увеличиха заради коронавируса

Ед Уудуърд (вляво) не се притеснява от порасналите дългове на клуба.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дълговете на Манчестър Юнайтед са се увеличили чувствително заради пандемията от коронавирус. Финансовите данни на клуба за първото тримесечие на 2020 г. вече показват сериозните последици от кризата.

Преди началото на кризата задълженията на 20-кратният шампион на Англия са били в размер на 141 млн. евро, а сега са нараснали до 477 млн. евро. 

Годишните приходи са спаднали с 19% и възлизат на 137 млн. евро. Приходите от излъчване на двубоите за първото тримесечие са само 28 млн. евро, което е с над 50% по-малко от миналогодишните 53 млн. евро. Това, че останалите срещи на "червените дяволи" ще бъдат изиграни без публика, ще се отрази допълнително на доходите от мачове и продажба на билети. 

"Целта ни остава върху здравето и благополучието на нашите колеги, фенове и партньори по целия свят. Изключително горди сме от това как клубът реагира по време на тази криза. Очакваме с нетърпение безопасното ни завръщане на терена и вълнуващия импулс от играта", заяви вицепрезидентът на клуба Ед Уудуърд, който е недолюбван от феновете на Манчестър Юнайтед

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!