Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митко Воев навършва 55, тази вечер го почитат приятели и фенове

Димитър Воев
Снимка: Фондация Димитър Воев - Нова Генерация

Фронтменът, поетът и автор на песни на „Нова Генерация“ Митко Воев не е забравен от своите приятели и почитатели.

Събитието, което е посветено на 55-годишнината от рождението му, е озаглавено просто “Воев на 55”.

За съжаление авторът на песни като “Само двама”, “Тъмна земя” и “Скорпионите танцуват сами”, „Ледове“... си отива от този свят едва 27-годишен.

Тази вечер от 18 ч. той ще бъде почетен от негови колеги и фенове в двора на столичен скейт клуб до Борисовата градина - в градинката зад Факултета по приложни изкуства на НХА, като ще бъдат спазени всички извънредни предпазни мерки.

Песните на “Нова генерация” са живи и днес и продължават да намират своите фенове и сред хора, които са далеч от времето на прехода.

Традиция е на честването на рождения ден на Димитър Воев да има открита сцена, на която артисти да изпълняват свои авторски текстове и песни. И тази година това ще се случи. От организаторите са подготвили още пърформанс по текстове от стихосбирката на Воев “Поздрави от мен боговете” с участието на Иван Юруков, Стоян Младенов, Николай Димитров и Милен Апостолов и концерт на групата “Абсолютно начинаещи”, в която свирят братята на Димитър Воев и на Васил Гюров.

Повече подробности ще научите в звуковия файл, от интервюто на Мария Бояджиева с Петър Миланов - директор на фондация “Димитър Воев - Нова Генерация”.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!