Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От лятното турне на Васко Василев остава само концертът в София

Снимка: Личен архив

Васко Василев отменя лятното си турне в страната, съобщиха от екипа на цигуларя. Няма да се състоят концертите в Пловдив, Плевен, Варна, Разград, Силистра и Севлиево, сумите от продадените билети ще бъдат възстановени.

Засега остава единствено концертът в София - на 21 декември в зала 1 на НДК.

"За мен като артист, както и за екипа ми, е най-важно да бъдем отговорни към публиката и да не допринасяме за допълнително излагане на опасност за здравето на хората, каквото е провеждането на концерт в почти непроменени условия отпреди карантината", коментира музикантът.

Той вярва, че всичко ще придобие нова форма на работа при организацията на концертите и това ще изисква време за изграждане на нови схеми за настаняване на публиката, адекватното редуциране на капацитетите на отделните зали, повече обмисляне на рисковете със залите на закрито и климатичните им системи, по-ясни и обмислени правила, които да гарантират спокойствието на всеки.

"Вярвам, че когато всичко стане по-сигурно и ясно, ще мога да се върна с огромно вълнение във всеки един от тези градове и да наваксаме с радост пропуснатото с публиката", казва Василев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна