Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Детските ясли и градини в община Ловеч отварят от 1 юни

Снимка: БГНЕС

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед детските ясли и детските градини в общината да отварят врати от 1 юни при разписани строги  мерки за организиране на дейностите в тях.

Родителите трябва писмено да декларират, че ще спазват новите правила за работа на детската градина или ясла. За приемането на децата не се изисква медицинска бележка.

Отчитайки средномесечната посещаемост през лятото, както и проведената анкета с родители за готовност да пуснат децата си на детска градина, очакваният брой деца в групите е между 12 и 16.

В случай на едновременно присъствие на повече от 20 деца от една група ще се предприемат действия за разделянето им в подгрупи чрез обособяване на отделни кътове в рамките на общото помещение или ще се търси друго подходящо решение.

Приемът на децата ще се извършва по предварително оповестен график от медицински специалист или друго лице, упълномощено от директора.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от