Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЗК още не е влязла в офиса на Българската петролна и газова асоциация

Андрей Делчев
Снимка: БГНЕС

Представители на Комисията за защита на конкуренцията все още не са влезли в офиса на Българската петролна и газова асоциация, съобщи изпълнителният директор на асоциацията Андрей Делчев:

„Уведомили сме КЗК, че имаме готовност и сме на разположение. В момента, в който кажат, че идват ще ги посрещнем, ще им предоставим всичко. Чакаме кога ще се появят за проверката. Това в някаква степен ни затруднява работата, защото вътре са документи, които ползваме ежедневно, те са запечатани, не можем да влезе в офиса, така че бихме искали и ние това да се случи колкото се може по-скоро“.

Офисът на Българската петролна и газова асоциация беше запечатан преди дни, когато при внезапна проверка екипът на антимонополния орган не откри представители на асоциацията. КЗК проверява за евентуални нарушения при цените на горивата.

Междувременно стана ясно, че комисията е започнала и секторен анализ за работата на топлофикациите и фирмите за дялово разпределение. За „Хоризонт“ председателят на топлофикационнните дружества Кремен Георгиев каза, че ще предоставят на проверяващите исканата от тях информация:

„След това ще видим какви ще бъдат техните изводи, няма по принцип някакво притеснение от наша страна по този въпрос, тъй като нашата дейност се регулира доста сериозно от всички страни – от вход и от изход, приходи, разходи, всичко е регулирано, така че нашите действия, ако става въпрос за промяна на цените със задна дата, ще бъдат свързани с това какви цени ще изчисли КЕВР за всяка една топлофикация и съответно нашата роля ще бъде да изчислим на кой абонат какви пари трябва да се върнат за този период“. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени