Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Обжалват промяна на статута на общински път в парк „Росенец“ край Бургас

Снимка: Даниела Костадинова

Бургаски общински съветник и граждански организации обжалват решение на Общинския съвет за промяна статута на терен, в който попада общински път, от публична - в частна общинска собственост. Целта на това решение е общинският път, който се намира в парк „Росенец“ и отвежда към морето и плажната ивица, да стане частна собственост.

И сега има поставена бариера на общинския път, който отвежда към частен имот, който се свързва с почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Бариерата се охранява от частна фирма, която не допуска никого нито пеш, нито с автомобил да стигне до брега на морето.

Преди дни имаше опит на медиите да минат през бариерата, за да отразят пожар на територията на имота.

Както в съдържанието на докладната записка за промяна на статута на пътя, така и при самото ѝ гласуване в общинския съвет има нарушения, каза общинският съветник Константин Бачийски:

„И както сами се убедихте, този път все още има нужда от него. След това самата процедура по гласуването е опорочена. В правилника на общинския съвет не се позволява да има прегласуване по същество на една и съща докладна записка по едно и също заседание“.

В 14-дневен срок областният управител на Бургас Вълчо Чолаков трябва да се произнесе по жалбата на Бачийски. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от