Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Район "Средец" с допитване за пешеходна зона по "Шишман"

ул. "Цар Иван Шишман"
Снимка: архив

Районната администрация на „Средец“ започва анкета за възможностите за превъръщането на "Цар Шишман" в пешеходна улица. Това обяви кметът на района Трайчо Трайков, съобщи БГНЕС.

Анкетата ще бъде публикувана на сайта, фейсбук страницата и мобилната апликация на общината, ще бъдат разлепени и плакати в карето по "Шишман" и пресечките. В нея са дали възможност на хората да опишат по какъв начин те са свързани с района и какво мислят за различните аспекти и възможности за превъръщането на мястото в пешеходна улица.

Има представени различни опции дали предпочитате изцяло пешеходна, пешеходна през уикендите, пешеходна през вечерните часове на уикендите. 

„Неслучайно отдавна съм предложил да започнем с вечерните часове - в петък, събота и неделя, след 17 или 18 часа. Мисля, че в ситуацията, в която се намираме сега това е мярка, която изглежда още по-подходяща, тъй като ще съживи отново градския живот и бизнеса на заведенията, по-добра мярка отколкото 9% ДДС“, посочи Трайков.

Анкетата ще продължи една седмица. След това отговорите ще бъдат систематизирани и внесени на вниманието на Столичната община и общинския съвет. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени