Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 24 май

С "Музика от Голямата къща" ще започва всеки ден по Радио София

Снимка: Ани Петрова

Точно на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Радио София отваря нов музикален прозорец в своята програма.

Всяко денонощие ще стартира с минути, посветени на музиката, която се създава и записва от съставите на Българското национално радио.

Веднага след информационния бюлетин в полунощ, ще започва Музика от Голямата къщатака дълги години е било известно Радиото.

А в БНР има много музика, тук се пази музикалната история на България, като всяка седмица се добавят нови и нови записи.

Това е основна част от мисията ни като обществена медия.

От тази истинска музикална съкровищница ще избираме за вас някои от най-интересните, най-значимите, най-знаковите изпълнения. Историята на всеки голям български музикант, независимо на коя стилистична територия е разположен, може да бъде проследена чрез записите, които е правил в знаковото Първо студио на БНР, в Голямата къща се пазят и изданията на най-важните музикални фестивали в България, така че Музика от Голямата къща отваря врати за вас всяка нощ, малко след полунощ - за тези, които още не спят, за тези, които обичат да бъдат изненадвани, за тези, които искат да слушат музиката, която си заслужава.

Всяка вечер след полунощ по Радио София!

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна