Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Сеганов: Натрупах достатъчно опит за да се върна и да играя в Италия


Разпределителят на националния ни отбор по волейбол Георги Сеганов се завръща да играе в Италия, като в последните дни името му се свързва от местни медии с два отбора - Равена и Латина. В изминалите два сезона той бе в турския Халбанк, а преди това носеше екипа и на друг италиански клуб - Сора.


„Все още не мога да кажа. Отборът трябва за го обяви официално. Все още имам действащ договор с Халбанк и за това не мога да кажа кой е тима. До дни ще стане ясно и то официално“, сподели специално за БНР Георги Сеганов и допълни:

„ Мисля, че италианското първенство е най-силното. Тези две години, които изкарах там – израснах много. Мисля, че сега съм натрупал достатъчно опит и мога да се върна там и да покажа най-доброто от себе си. Едни от най-големите волейболисти в света играят там. Винаги е удоволствие и е мотивиращо да играеш с тях“, сподели още налионалът.


„Заради кризата се очаква парите в Италия малко да бъдат намалени. Остава да решат дали ще пускат зрители в залата. Аз не се притеснявам да играя мачове без публика. Играл съм в такава обстановка. В Турция волейбола няма такава гледаемост и е имало мачове с 20 човека в залата. Не ме е страх, да играя пред празни трибуни.“


В момента Георги Сеганов се намира в родния си град Разлог, където кара 14-дневна карантина.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени