Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коутиньо напуска Байерн

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Филипе Коутиньо ще напусне Байерн (Мюнхен), след като клубът не задейства клаузата за откупуване от Барселона на стойност 100 милиона евро. Това разкри президентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

"Клаузата за откупуване изтече и ние не се възползвахме от нея. Предстои да преценим на кои играчи ще разчитаме занапред", каза Румениге пред "Дер Шпигел".

Коутиньо бе преотстъпен в Байерн от Барселона през този сезон и в 22 мача вкара 8 гола. Бразилецът не успя да се превърне в основна част в състава, а финансовите проблеми заради пандемията допълнително натежаха на избора на баварците да не търсят постоянен договор за Коутиньо.

В същото време Румениге отхвърли категорично предложението заплатите на футболистите на Байерн да станат публично достояние. Той обясни, че това може да предизвика завист и няма да помогне на никого.

"Това е стара дискусия и подобен ход може само да породи завист. Всички знаят, че футболистите изкарват много пари. Ако публикуваме всяка стотинка, това ще породи странна ситуация в съблекалнята и в обществото. На кого ще послужи подобно нещо?", каза Румениге.

Предложението беше направено от президента на местната федерация Фритц Келер. Той също така заяви, че на футбола може би му е нужен таван на заплатите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!