Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

IT специалист от Босилеград се връща на работа в общината в Кюстендил

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Иван Василев, IT специалист от Босилеград, който работи по договор в общината в Кюстендил, се връща на работа, след като два месеца не можеше да мине границата и си остана у дома заради коронавирусната епидемия, казаха от администрацията. Очаква се ГКПП-Олтоманци да отвори за движение в двете посоки и младият специалист да пътува ежедневно до местоработата си по празниците.

Иван Василев, завършил информатика в университета в Русе, пътуваше всеки ден с кола през ГКПП-Олтоманци до Кюстендил, а вечер се връщаше в Боселгад, докато в средата на март Сърбия не затвори всички ГКПП-та заради въведено извънредно положение заради коронавируса. Договорът на Василев е спрян, а сега ще бъде подновен отново, въпреки че Община Кюстендил съкрати над 200 души заради тежкото си финансово състоняие. 

Василев е готов да започне работа още ведната след празника: 

Сърбия отвори от 22 май ГКПП-тата за всички граждани, които попълват здравен образец, че са наясно за риска от зараза с коронавирус. Българският пункт на Олтоманци обаче до събота сутринта не е бил отворен за прамениващи пътници. Все още не е изпратен там екип на РЗИ за проверка на влизащи и излизащи пътници за Covid-19, казаха наши митничари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!