Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наско Сираков взима акциите на Левски до седмица

Наско Сираков
Снимка: БГНЕС

Наско Сираков ще получи акциите на Левски до края на другата седмица. Това обеща мажоритарният собственик на сините - Георги Попов пред bTV. От Левски са изпратили писмо до министър-председателя Бойко Борисов, който по думите на Георги Попов, трябвало изрично да откаже претенции към акциите на футболния клуб.

"За да спазим закона, въпреки различните тълкувания, смятаме, че те са все още негови. При негов отказ, те ще се върнат при мен. Отказът може да бъде мълчалив отказ. Ние сме го питали, в рамките на няколко дни, дали ще се разпореди с тях. Ако не се разпореди, ще джиросам акциите на г-н Наско Сираков“, каза Попов и добави: „Реалистично е до края на другата седмица те да бъдат в София при господин Сираков.“


Георги Попов заяви, че е оптимист за бъдещето на Левски, не само заради амбицията на Сираков да стане новият силен човек на „Герена“.

"Не е само Наско Сираков. Той има подкрепата на феновете. И считам, че има достатъчно разумни хора в нашето общество и ще се смени, както те искат, моделът на управление, на финансиране. И самата структура на футболния съюз“, каза още мажоритарният собственик на Левски.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени