Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълна от съпричастност за Пламен Войков от Троян

Пламен Войков и Георги Войков
Снимка: личен архив

На 5  май в предаването "Рано в неделя" по програма „Хоризонт“ на БНР излъчихме репортаж за 27-годишния Пламен Войков от Троян, който се нуждае от животоспасяващо кръвопреливане всеки месец. Тогава семейството на Пламен, което живее в изключително тежко - както в здравословно, така и във финансово отношение, беше изправено и пред проблема да осигури кръводарители на сина си. Благодарение на репортажа и на колеги от Троян, които го публикуваха на страниците си и го споделиха в интернет пространството, се намериха и кръводарители, и добри хора, от Троян и от цялата страна, които помогнаха на Пламен и семейството му в тежкия момент с дарена кръв и хранителни продукти.

"Обаждат се хората, колетче имаме едно от Димитровград, от една добра жена, малко ядене ми е пратила. Доволен съм много даже. В момента това е най-важното - че има кръв. Нататък вече ще му мислим", казва бащата на младия мъж - Георги Войков.  

Пламен Войков, който е болен от таласемия, е благодарен на всички, които са се отзовали на призива за помощ. "Мечтите можеш да си ги сбъднеш, като имаш здраве", не спира да се надява той.   
Журналистът Руслана Попсавова е публикувала на сайта "Троян експрес" репортажа за необходимостта от помощ за Пламен Войков. След това много хора са изявили готовност да помогнат.

"В един момент ми прегря и телефон, прегря ми и Фейсбук, поне над 20 човека и от София, и от Варна, и от Пловдив ми звъняха, и от Русе ми звъняха, само и само да се свържат с бащата", разказва Руслана Попсавова.  

Община Троян помага на Пламен Войков. Осигурено е общинско жилище, общината ще направи ремонт на покрива на жилището, в което живее семейство Войкови, осигурен е транспорт за ежемесечното пътуване до София за преливането на кръв на Пламен Войктов в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология.


Репортажа можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!