Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кьолн оцеля срещу Фортуна - 2:2

Кьолн оцеля срещу Фортуна - 2:2 в последния мач от 27-ия кръг
Снимка: БТА

Исмаил Якобс се завърна в стартовия състав на Кьолн след лечение от Covid-19, а неговият отбор възстанови пасив от два гола и спечели точка след 2:2 срещу Фортуна (Дюселдорф) в мач от 27-ия кръг от първенството на Германия по футбол.

"Хубаво е да видиш възстановен играч на терена. Това е човек, който изкара коронавируса, беше под карантина и трябваше да събира сили за футбол. Ние също го виждаме в действие за първи път и се радваме от този факт", каза треньорът Маркус Гиздол за Скай.

Кьолн обяви три положителни теста на 30-и април. Якобс започна като титуляр и игра 60 минути за Кьолн, който пусна втори гол минута след смяната на 20-годишното крило. Кенан Караман откри за гостите от Дюселдорф в 41-та минута и Ерик Томи увеличи на 2:0 в 61-та, а две по-рано Марк Ут пропусна дузпа за Кьолн. Домакините обаче стигнаха до късно равенство, след като Антони Модесте намали в 88-та минута и Джон Кордоба вкара за 2:2 в добавеното време.

След последния мач от 27-ия кръг Фортуна е в позиция за плейоф за оставане с 24 точки, а Кьолн е десети с 34. Лидер е Байерн (Мюнхен) с 61 т пред Дортмунд с 57 и Лайпциг с 54 т.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени