Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тимо Вернер влезе в историята на Бундеслигата

Тимо Вернер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тимо Вернер става все по-завършен играч и сега е по-труден за опазване, заяви треньорът на Лайпциг - Юлиан Нагелсман след хеттрика на нападателя при успеха с 5:0 над Майнц'05 неделния мач от 27-ия кръг на германското първенство по футбол.

Това бе втори хеттрик срещу Майнц за 24-годишния германски нападател, след като също така наниза три гола и при домакинския успех с 8:0 през ноември. Неговите 24 гола в Бундеслигата този сезон са най-високият му резултат след кампанията 2016-17 г., когато реализира 21 попадения.

Вернер, влезе в историята на Бундеслигата като първият играч през 21-ви век, който вкарва хетрик на един и същи съперник в един сезон. За последно подобно постижение регистрира през сезон 1998-99 година Улф Кирстен от Байерн (Мюнхен) срещу Борусия (Мьонхенгладбах).

"Тимо Вернер сега се чувства комфортно не само на крилото, но и в позицията на номер 10. В съчетание със скоростта си това го прави по-динамичен и още по-труден за покриване от опонентите", каза Нагелсман след мача.

Вернер има договор с Лайпциг до 2023 г., но не липсват информации, че може да напусне за 60 милиона евро (65,8 милиона долара) през следващия трансферен прозорец. Миналата година Байерн се интересуваше от него, но сделка така и не се осъществи, тъй като германските шампиони насочиха вниманието си към Лерой Сане от Манчестър Сити.

Лидерите на Висшата лига Ливърпул и Челси също са сред европейските клубове, за които също се казва, че следят Вернер. А и самият той пред "Билд" заяви, че преместването в чужбина е по-вероятно. Но и актуалният му клуб ще се опита да го задържи, естествено с нов договор и повече пари.

"Искахме да осигурим важните три точки срещу Майнц, защото те ще ни помогнат за класиране в Шампионската лига през следващия сезон", добави Вернер, като привидно пропусна шансовете за догонване на лидерите от Байерн, които са пред тях със седем точки преднина при 7 останали кръга.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени