Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази събота, 30 май

Артисти и специалисти от 6 европейски страни - в творческа конференция

Снимка: cooltsalon.com

Култсалон (Cooltsalon) за трета поредна година събира държави и градове в едновременна творческа конференция - “Култзин” (“Cooltzine”) на 30 май (събота). Темата този път е „Промени“.

Градовете тази година са София, Белград, Лондон, Виена, Берлин и Париж, с говорители участващи в съответната дискусия, но без места-домакини, във връзка с мерките предприети около пандемията Covid-19.

В рамките на събитието ще бъде представено и третото издание на съвместно-сътворения едноименен зин.

Асоциираното печатно издание е курирано от Култсалон с цел да се предостави достъпна платформа за изява на творчески настроени умове, независимо от тяхната кариера или образование.

Събитието се провежда на английски език. Благодарение на използваната платформа, участниците във всяка дискусия ще бъдат свързани помежду си в лайв видео връзка, с опцията за двупосочна комуникация, включително и за въпроси от публиката.

Основателят на Култсалон (Cooltsalon) в София Оли Гоц обясни пред Радио София:

„Първоначалната идея беше да дискутираме промени по отношение на градската среда – част от участниците са архитекти, консултанти, проектанти, специалисти по градоустройство и активисти. Но разширявайки тематиката, при създалата се ситуация и използвайки дигитални платформи, дискусията ще се движи в 3 основни панела: “Куратори” с гледната точка на тези, които инициират и продуцират културно-творчески събития, проекти и сътрудничества; “Прожекции”, които предлагат преживяване на еднакво съдържание в реално време; “Творчески практиканти” - с участието на авторите артисти.“

Чуйте и разговора на Катя Василева с Оли Гоц.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна