Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен е трафикът на входовете на София

| обновено на 25.05.20 в 19:06
Екипи на Пътна полиция има на всички входове-изходи на София и на главните пътни артерии.
Снимка: БГНЕС

Интензивен трафик и засилено полицейско присъствие има днес по входовете на София, като той се засили в късния следобед и привечер. До края на днешния ден се очаква в София да се върнат над 50 хиляди автомобила.

На всички входове на столицата има разположени екипи на Пътна полиция. От МВР обясняват, че там където е необходимо, са обособени две платна за вход в града, за да могат повече автомобили да преминат, без да се образуват задръствания.

Освен за трафика, екипите на Пътна полиция ще следят и за нарушения. 

През трите почивни дни в София са отчетени и доста пътнотранспортни произшествия, както и нарушения на скоростта, обясни директорът на столичния КАТ комисар Любомир Костадинов.

„От 22-ри до момента имаме 62 пътно-транспортни произшествия, които са с материални щети. Три са с леко пострадали - двама мотористи. На паркинг леко е бутната една жена. Имаме около 750 документа, говоря до този момент, говоря за трите дни съставени. 38 свидетелства сме отнели, 39 свидетелства за регистрация на моторни превозни средства сме отнели. Имаме 9 алкохола, които са над 1,2 (промила), шест алкохола са под 1,2. Това са до момента от 22-ри“, каза той.

Общо около 55 хиляди автомобила са напуснали София на 22 и 23 май и се очаква до края на днешния ден те да се завърнат в столицата. Поради това засиленото полицейско присъствие ще остане и през вечерните часове на деня.

„Трафик има засилен. Мерките, които са приети, както по всички празници с жандармерия и охранителна полиция – имаме разположени екипи, които следят за спазване на Закона за движение по пътищата, агресивното каране на водачите, скоростния режим, както и спирането в аварийните ленти“, каза още комисар Любомир Костадинов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна