Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приложение на "Дойче бан" предупреждава пътниците за пълни влакове с цел социално дистанциране

Високоскоростен влак на "Дойче бан"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националният железопътен превозвач на Германия "Дойче бан" (Deutsche Bahn) създаде приложение, което ще даде възможност на пътниците да видят кои влакове са резервирани на 50% или повече процента от капацитета им, което да позволи социално дистанциране на фона на пандемията от коронавирус, съобщи в понеделник списание "Шпигел" (Der Spiegel).

По този начин "Дойче бан" иска да гарантира, че нито един влак няма да бъде претоварен, след като в Германия започнаха да се предлагат повече влакови услуги в резултат на облекчаване на мерките за ограничаване разпространението на коронавирус.

Приложението и онлайн системата за резервация няма да позволят да се резервира билети за даден влак в бъдеще, ако съответната композиция се счита за твърде пълна, за да може така да се практикува социално дистанциране, твърдят източници, близки до въпроса.

Информацията идва, след като "Дойче бан" взе решение да не позволи на всички пътници да резервират предварително места във влаковете, тъй като хората все още ще могат да се качват на влаковете и без такава предварителна резервация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна