Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хумелс и Витсел са готови за дербито Борусия - Байерн

Снимка: БТА

Двама от най-важните футболисти в отбора на Борусия (Дортмунд) Матс Хумелс и Аксел Витсел са готови и ще бъдат на разположение за утрешния дерби-мач с Байерн, с който се слага началото на 28-ия кръг на Бундеслигата.

Отборът от Рурската област се надява, че ще скъси дистанцията от водача и ще остане в битката за шампионската титла, тъй като в момента е на 4 точки.

Марко Ройс и защитникът Дан Аксел Загаду със сигурност няма да играят и вероятно няма да се възстановят до края на първенството.

"По всичко изглежда, че трябва да изчакаме още време, за да имаме пълната сигурност. Но на 99.9 процента е ясно, че Матс ще бъде в отбора. Аксел още вчера тренира на пълн обороти и днес направи втора тренировка, така че и той е на разположение, заяви старши треньорът Люсиен Фавр.

Фавр заяви, че вярва отборът да е по-силен, в сравнение с есента. Към отбора през зимата се присъединиха Емре Джан и Ерлинг Халанд, но паузата заради коронавируса не позволи на тима да направи нужния синхрон. Сега обаче индивидуалната класа трябва да си проличи в утрешното дерби.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!