Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в Босилеград в страх от глоби у нас, изтекъл им техническия преглед

Снимка: Кирил Фалин

Стотици коли с кюстендилска регистрация в Босилеград са с изтекъл срок на техническия преглед заради затворената повече от два месеца българо-сръбска граница заради коронавируса. За това алармираха наши сънародници в сръбския пограничен район. Те се опасяват, че подлежат на санкция от контролните органи при влизане в България.

След като са с кюстендилска регистрация или в друга област в България, автомобилите трябва да минат на технически преглед в града, където е направена регистрацията. След като границата със Сърбия беше затворена, те не са могли да закарат автомобилите си в пунктовете за технически преглед в Кюстендил.

Любен Димитров от Босилеград за създалия се проблем:

„Сигурно има 200-300 коли, които трябва да дойдат и да си направят преглед, но хората се притесняват. Има една наредба, която отлага прегледа до 6 месеца доколкото съм разбрал, но това трябва някой да го каже, да го съобщи на КПП-тата, на сръбско-българското“.

Има и други проблеми, които притесняват сънародниците ни оттатък границата:

„Ние за тези два-три месеца плащаме данъци. Имаше данъци в Кюстендил, които трябваше да плащаме. Платихме винетки, не можахме да караме. Вече можем да караме, но пак те спират. Хората се притесняват“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени