Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алтмайер: Германия очаква ЕК да одобри спасителната програма за "Луфтханза"

Канцлерът Меркел "ще се бори" за запазване на слотовете на "Луфтханза"

Германският министър на икономиката Петер Алтмайер заяви, че Берлин все още води преговори с Европейската комисия по отношение на спасителната финансова помощ за немския авиопревозвач "Луфтханза" (Deutsche Lufthansa), но отбеляза, че очаква да получи одобрение от страна на европейските управляващи в Брюксел.

"Ние сме във връзка с Брюксел по всички големи спасителни пакети, с които избегнахме милиони безработни и предотвратихме фалита на много компании. В крайна сметка всички те бяха одобрени, така че това ми дава надежда, че ще намерим решение и в този случай", отбеляза Алтмайер пред телевизия ARD.

В понеделник компанията "Луфтханза", чийто бизнес беше силно засегнат от ограниченията за пътуване във връзка с коронавирусната пандемия, заяви, че е постигнала споразумение с правителството за пакет от спасителна финансова помощ на стойнст 9 млрд. евро.

От своя страна канцлерът Меркел заяви, че "ще се бори" за слотовете на "Луфтханза".

Германското правителство няма да позволи на Европейската комисия да отнеме летищните слотове на "Луфтханза", съобщи ежедневникът "Ханделсблат" ( Handelsblatt).

Според информацията на немското издание, канцлерът на страната Ангела Меркел е посочила пред висши членове на партията си, че правителството води "трудна борба" за запазване на слотовете за излитане и кацане на авиокомпанията във Франкфурт и Мюнхен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна