Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роби Уилямс се събира с другите от "Take That" на 29 май за благотворителност

Изпълнителят е готов за свят без пари

Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Мисля, че парите не трябва да съществуват. Комунизмът не работи, капитализмът не работи, мисля, че всичко това предизвиква разделение и е много, много вредно. Иска ми се да има друга реалност, в която нищо от това да не съществува.''

Това заяви Роби Уилямс, въпреки че има богатство от около 200 милиона паунда.

46-годишният певец изрази готовност богатството му да изчезне в полза на свят без пари, защото вярва, че сегашната система "причинява разделение" и „вреда“.

Засега бившият член на „Take That“ и успешен соло изпълнител няма да се откаже от милионите си, защото всички други участници в схемата няма да го направят, а „нещата трябва да се плащат“.

Отношението на Роби към парите се променило след раждането на първата му дъщеря Теди през 2012 г. и откакто стана баща на още три деца - Чарли, на 5 години, Коко, на 20 месеца, и Бо, на 3 месеца, всичките от съпругата му Айда Фийлд. Тогава, по думите му, той осъзнал, че трябва да "стане човек".

Певецът настоява, че парите никога не са били мотивация в кариерата му.

Той каза пред в. „Дейли стар“: „Правих всичко за шоуто, а не за бизнеса, защото бизнесът ме направи наистина нещастен“.

Роби се готви да събере милиони за благотворителност в петък (29.05.20), когато се събира отново с бившите си колеги от „Take That“ на специален онлайн концерт на фона на пандемията от коронавирус. Парите, събрани от събитието, в което Роби ще си партнира с Гари Барлоу, Хауърд Доналд и Марк Оуен, ще отидат за благотворителната музикална терапия на „Nordoff Robbins and Crew Nation“ - глобален фонд за подпомагане на музика на живо.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!