Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн върви към осма поредна титла след победа в Дортмунд

Байерн (Мюнхен)
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Байерн направи важна стъпка към титлата в Германия, след като в дербито на 28-ия кръг победи с 1:0 като гост Борусия (Дортмунд). Единственото попадение в мача бе дело на Кимих в 43-ата минута. 

Така футболистите на Ханс-Дитер Флик тe имат аванс от 7 точки на върха в класирането на Бундеслигата и вървят към осма поредна титла.

Борусия бе близо до откриване на резултата още в 30-ата секунда, когато Холанд прокара топката между краката на Мануел Нойер, но пред голлинията Жером Боатенг изчисти.

В 4-ата минута Юлиан Брант отправи силен удар, но този път вратарят на Байерн отрази. Малко след това Герейро прати топката в мрежата на гостите, но бе отсъдена засада.

Баварците създадоха първата си опасност в 11-ата минута, когато малко не стигнаха на Томас Мюлер да засече подаване на Кимих.

Последваха силни минути за Байерн, а Гнабри и Коман не успяха да преодолеят Роман Бюрки.

Борусия отговори с добра възможност за Холанд в 30-ата минута, но той стреля слабо.

В 43-ата минута Кимих даде аванс на гостите, след като вкара красив гол. Той получи топката на границата на наказателното поле и с хубав прехвърлящ удар хвана неподготвен Бюрки.

На полувремето Люсиен Фавр пусна в игра Джейдън Санчо в опит да промени развоя на срещата. Първото положение се откри пред Леон Горетцка, но швейцарският вратар на домакините спаси.

Четири минути по-късно Ерлинг Холанд пропиля отлична възможност да изравни, след като Жером Боатенг се подхлъзна, но норвежецът стреля встрани от целта.

Младият нападател трябваше да напусне принудително терена в 71-ата минута. На негово място се появи 17-годишния Джовани Рейна.

В 83-ата минута Байерн бе близо до втори гол. Робърт Левандовски отправи удар, който се отби от страничната греда.

За Мануел Нойер това бе мач номер 400 в Бундеслигата. 34-годишният вратар стана третият активен футболист, който е достигнал до този резултат. Рекордьорът е нападателят на Вредер Бремен Клаудио Писаро (487 мача), а втори е Кристиан Гентнер от Унион Берлин с (402 мача).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!