Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Филми в развитие" - 27 прожекции за специалистите от днес до 31 май

От 27 до 31 май онлайн ще бъде излъчена програмата "Филми в развитие", която е част от проекта "София Мийтингс". Модулът представя откъси от филми и завършени филми от България и региона на Централна и Източна Европа в различен стадий на постпродукция пред аудитория от фестивални програматори, компании за продажба и дистрибуция.

Включени са 22 игрални, 2 документални и 3 късометражни филма. Сред авторите им са Камен Калев, Георги Овашвили, Андрей Паунов, Александър Хант, Тонислав Христов, Валентин Хотеа, Драго Шолев, Павел Веснаков, Светослав Драганов. За реализирането на проекта София Мийтингс си партнира с една от най-популярните онлайн платформи във филмовата индустрия - Festival Scope. Това дава възможност филмите да бъдат представени пред рекорден брой фестивали и компании.

София Мийтингс стартира през 2004 и досега в рамките на Works In Progress програмата са представени над 150 филма в завършен и незавършен вид. Почти всички успешни български филми за периода са участвали в тази програма. Това е професионалната платформа на международния филмов фестивал "София филм фест". 


Изпълнителният директор на "София филм фест" и ръководител на професионалния пазар за копродукции "София Мийтингс" Мира Сталева каза пред Радио София, че има потвърждение за интерес от страна на най-големите фестивали в света. 

Повече за събитието "Филми в развитие" и проекта "София Мийтингс" можете да чуете в интервюто на Катя Василева с Мира Сталева. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени