Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Данаил Кирилов потвърди позицията си, че няма да подава оставка

Днес се проведе заседание на парламентарната комисия по правни въпроси и блиц-контрол на министъра на правосъдието Данаил Кирилов.
Снимка: БГНЕС

Правосъдният министър Данаил Кирилов потвърди позицията си, че няма намерение да подава оставка  заради доклада от новия Европейски семестър, публикуван миналата седмица, в който се заявява, че Европейската комисия продължава да следи съдебната реформа у нас и очаква реални резултати в борбата с корупцията. 

"Оставка съм заявил, че ще подам единствено пред тогавашния еврокомисар по правосъдие Вера Йоурова. От юли месец досега аз не съм чул реплика от колегите и от нейния екип: "Вие не си изпълнихте обещанието". И не се чувствам като неизпълнил обещанието". 

Кирилов заяви позицията си в отговор на въпрос на депутата от БСП Явор Божанков по време на блиц-контрол в парламентарната правна комисия.

Правосъдният министър обяви, че се гордее, че именно в неговия мандат е бил обявен последният доклад по Механизма за сътрудничество и проверка, като обърна внимание, че основната заслуга за това е на премиера Бойко Борисов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна